Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dimarts, de gener 09, 2007

Via Ferrada de l'Aigualcoll (Hospitalet de l'Infant, Baix Camp)

Aquest diumenge al matí, amb l'Oriol vam anar a descobrir una ferrada de la que ens habien parlat, la via Ferrada de l'Aigualcoll, a la Serra de Mestral.

La via està oberta pel Club Excursionista Serres de Mestral i consta de dues parts, la primera s'enfila per una paret lleugerament desplomada, passa per un forat entre les roques, un pont tibetà i s'enfila en un tram una mica més difícil fins a dalt de tot de l'agulla de l'Aigualcoll. Des d'aquesta agulla s'ha de montar un rapel de 20 metres per baixar al coll situat just darrere de l'agulla, un cop a baix, hi ha un indicador que senyala cap a l'esquerra on es descendeix una mica per arribar a l'inici del segon tram.

El segon tram transcorre tot en vertical per una mateixa paret amb algun pas lateral en algun moment (amb un pont tibetà), la paret desploma una mica en alguns passos, fins i tot en un pas hi ha instalada una escaleta per superar-lo.

La via val força la pena de fer, els desploms i la distància entre les grapes fan que augmenti molt la dificultat, s'ha de tirar molt de braços, i sovint buscar preses de peu a la paret, la gent baixeta pot tenir força dificultats per fer-la. Amb això, és una via divertida, que a més ens apropa a una zona de muntanya que nosaltres teniem molt abandonada.

L'únic punt negatiu és la quantitat de peatges que has d'arribar a passar per arribar-hi, especialment l'últim en que per anar a l'Hospitalet de l'Infant pagues 3 euros per menys d'un quilometre d'autopista, entres i surts i et cobren 3 euros, una autèntica estafa.

Etiquetes de comentaris: ,

2 Comments:

  • ....bon día FerCa!....q estuviste ayer.......en letargo????¿¿¿¿¿????..
    Muy guapas las fotos....a ver si en mi vuelta de Holanda,......me llevas a hacer alguna....como esta!.....te.
    ..hecho en falta!!! (os hecho)......
    ....salut!..........................

    By Blogger Unknown, at dijous, 11 de gener, 2007  

  • eiiii
    que aquest cap de setmana tambe vam fer coses eh!!

    By Blogger Neus, at dimarts, 16 de gener, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home