Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dimarts, de desembre 05, 2006

Barranc Pas de l'Escanell

Aquest diumenge vam anar a una sortida del Cicle de Barranquisme que ha organitzat l'AE Muntanya. El barranc que vam anar a baixar és el Pas de l'Escanell, és un barranc fàcil, que en principi es fa en un parell o tres d'hores, però per nosaltres no va ser així.

Erem un grup molt nombrós, 14 persones, moltes d'elles inexpertes, això va fer que el barranc s'ens allarguès molt més del que pensavem, a cada rappel tardavem moltíssim, eren 14 persones les que havien de baixar, i a més la majoria no anaven gaire ràpid perque encara no hi tenien confiança, també ens hauria faltat una tercera corda, per poder anar mantenint tres rappels muntats i anar per feina.

Un altre inconvenient de la jornada va ser la manca d'aigua, el barranc esta molt bé, i si hi haguès corregut l'aigua hauria millorat molt (també hauria pujat de nivell de dificultat), però al baixar-ne poca, a la majoria de badines l'aigua estava estancada, i en algunes feia pudor i tot. A més a més, el sol no ens va acompanyar gaire, durant una estona ens va tocar una mica, però desprès ja no ens arribava més, i mullats a les llargues esperes dels rappels s'agafava una mica el fred.

D'altre banda per mi va ser interesant, vaig aprendre a muntar rappels desembragables i vaig agafar una mica de cultureta general, a més, mai havia fet un barranc fora de temporada estiuenca, també va ser una experiència nova, tot i que he fet barrancs d'alta muntanya a l'estiu on he passat igual de fred que a aquesta sortida.

Al final baixavem l'últim rappel que ja era de nit, en total 7 hores de barranc, retorn en pujada que ja va anar bé per entrar en calor, i sopar a Berga. En realitat, malgrat tot, la sortida va valdre la pena.

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home