Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

diumenge, de juliol 29, 2007

Barranc Gorges de Núria

Diumenge vam anar a fer un barranc que ja feia anys que perseguiem: les Gorges de Núria.
El problema d'aquest barranc és que per motius de cabdal recomanen fer-lo només a l'Agost i cada any per una cosa o per una altre s'ens havia passat el temps.

El barranc transcorre al costat del camí que va de Núria a Queralbs, i consta de dos trams, el primer comença en una presa força a prop de la Vall de Núria i acaba a un pont i el segon, una mica mes avall, comença al primer pont que creuem pujant pel camí i acaba a baix de tot, a una petita central hidrolectrica, tot i que molta gent surt abans perque l'ultim tram del riu es força aburrit i monòton.

Nosaltres voliem fer el camí d'aproximació des de la central hidrolectrica perque com que ja habiem pensat fer-lo sencer, així teniem el cotxe al final de barranc, el problema és que ens vam equivocar de camí de pujada, i el que vam agafar ens va fer donar força volta, fins i tot, vam haver de pujar camp a través fins arribar al camí Queralbs - Núria i a partir d'allà pujar. A part d'aquest petit incident tot el descens va anar molt bé.

El primer tram del barranc és molt engorjat, l'aigua corre força i hi ha rapels i cascades espectaculars, és destacable una gran cascada on hi ha instalada una corda fixa que et permet despenjar-te lo just per baixar un esglao massa gran i fer la resta de la cascada en tobogan, impressionant!

La segona part, és potser més tranquila, pero també te sopreses, com un pasamans bastant exposat que acaba en un rappel aeri que baixa cap a dins d'un gorg al costat d'una cascada, realment molt bonic. Poc despres d'aquest rappel, l'engorjat s'acaba, aquest és el punt en el que molta gent agafa un camí que els dura cap a Queralbs. Si continuem, ens esperen un parell de salts i un parell de rappels pero al final acaba siguent un passeig pel riu entre arbres i pedres que rellisquen, jo, ara que ho he fet, aconsello no fer-ho, ara, si sou tant cabuts com jo, segurament ho voldreu comprovar.

Per acabar, dir que aquest barranc esta considerat el mes perillos del principat, pel seu index de mortaldat, jo us diria que si hi teniu una mica de practica ja el podeu fer, segurament, el més perillós seria fer-lo en epoques amb més cabdal (ja ho provarem!), pero jo us recomano provar-lo al mes d'Agost, val la pena.

Barranc Gorges de Núria

Aproximació: 1:30 hores.
descens: 3-4 hores (5 si es baixa fins a la central).
retorn: 1 hora (inmediat si es baixa fins a la central).

Material:
Corda de 40 m.
Mosquetó i vuit.
Baques d'anclatje per passamans i per anclatje en curt.
Neopré i casc.
Nota: Dur força aigua, l'aproximació a ple sol és extenuant.

Esquema agafat de: http://www.barranquismo.net


Album: Barranc Gorges de Núria

Etiquetes de comentaris: ,