Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dilluns, de gener 22, 2007

Via Ferrada de les Baumes Corcades (Centelles)

A la via ferrada de les Baumes Corcades, a Centelles, hi han obert no fa gaire un nou tram. Ja fa temps que tenia ganes d'anar-hi, perquè ara fa un any, quan la vaig fer, aquest tram encara no estaba obert, així que quan al Muntanya em van dir d'anar a fer-la no m'ho vaig volguer perdre.

Fins ara, la via constava de 3 trams, el primer que s'enfilava per les parets i després d'un curt flanqueig atravesava un pont tibetà de 60 metres. Un segon tram amb un llarguíssim flanqueix horitzontal per dins de les baumes, i un últim tram al que arribavem desprès de caminar una mica i que s'enfilava cap al cim del Puigsagordi superant un sostre de roca gràcies a una estrucura en forma d'escala.

El nou tram està situat entre el segon i el tercer, per seguir-lo, en acabar el flanqueig per les baumes, enlloc de pujar hem de baixar una mica per una paret també equipada, caminar 5 minutets i arribem a l'inici del tram nou. Aquest tram està marcat com a molt dificil, i no n'hi ha per menys, la paret comença desplomant cada cop més fins arribar al punt on hem de superar el final del desplom on et trobes que et faltaria un esglaó on agafar-te, passat això, fem un flanqueix lateral per una paret lleugerament desplomada on no hi tenim esglaons pels peus, cambiem de paret i ens enfilem per una paret molt deplomada que s'enfila cap al final d'aquest tram, un tram curt però molt intens!

Acabat aquest tram podem anar a acabar la via fent l'últim tram que acaba al cim del Puigsagordi.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home