Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

diumenge, d’abril 13, 2008

Via "Funció Clorofilica" a la Pastereta i Normal al Frare de Baix a Montserrat.

Diumenge vam anar a trepar una mica a Montserrat, hi vam anar en Marçel i jo. Per mi una bona jornada d'escalada, per en Marçel, una mica de love climbing!

Vam fer dos agulles, primer vam pujar la Pastereta per la via "Funció Clorofilica" (V), i després ens en vam anar just davant, al serrat d'en Muntaner, i vam pujar el Frare de Baix, per la normal (IV).

La Funció Clorofilica molt bé, una via de 120m molt ben equipada, tres llargs, l'unic problema va ser que a l'obra feia una mica de fred, i a l'ultima reunió hi corria una ventet que et deixava fresquet fresquet! Una altre inconvenient destacable va ser que poc abans d'arribar a la primera R hi habia filtració d'aigua de les plujes d'aquets dies, i vam haver de passar una placa amb verdet i tota mullada que feia una mica de grima, per sort no hi havia gaire inclinació en aquell flanqueig.

La Normal del Bisbe de Baix, una via cuta pero intensa, la via només estava equipada amb un parell de parabolts de txapa vella (tipical monserrat) a la primera reunió, i algun pont de roca amb cordino. El primer tram puja per una petita tximeneia on t'has d'encastar entre les parets de dues agulles diferents, aqui s'hi pot posar algun friend perque no hi ha cap seguro fins a la reunió, muntada a la paret de l'altre agulla.
El segon llarg, comença amb un canvi de paret entre agulles i un flanqueix per sobre del desplom fins que trobes un pont de roca on pots asegurar, a partir d'aqui fas una mica més de flanqueig i ja vas fent cap a dalt sense més complicació, trobes llocs on posar coses per assegurar. Ja a dalt hi ha una sabina on nosaltres vam montar la reunió, pero despres també vam veure que a dos pasos hi ha una reunió de parabolts nous amb anelles per al rappel, evidentment el rappel el vam mutar alla per evitar-nos complicacións.

En resum una bona jornada de climbing Monserratí que ja feia molts messos que no feia!

Album: Vies "Funció Clorofilica" (V) a la Pastereta i "Normal" al Bisbe de baix a Montserrat.


Via Funció Clorofilica a la Pastereta:

Ll1: 45m (V)
Ll2: 40m (IV+)
Ll3: 35m (IV)

Parabolts amb txapes vermelles.




Via normal al Frare de Baix:

2 Llargs (IV).
Equipada només amb una reunió de parabolts amb txapa vella i una cinta a un pont de roca del segon llarg.

Etiquetes de comentaris: ,

2 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home