Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dilluns, de juny 09, 2008

Via "Retorno Magico" al Pic del Martell (Garraf)

Dissabte vam aprofitar la finestra de bon temps que pronosticaven per anar amb en Marc a fer una escalada al Pic del Martell, al Garraf.

La via escollida aquest cop va ser la "Retorno magico" (IV+) de 130 metres, una via quasi neta, ja que només té equipades les reunions, i la majoria d'elles força velles i fins i tot precaries.

La via comença amb un tram de 25 metres de IV que s'en va cap a l'esquerra per sota un petit sostre diagonal, fins arribar a la reunió. Aqueta està formada per tres burils rovellats dels quals només un té txapa i aquesta esta rovellada, una mica doblegada i balla. Aquí amb un parell de plaquetes als burils sense txapa, un llaçet de cable per darrere la txapa dubtosa i un microfriend un pel més amunt per reforçar vam poder tenir una reunió prou valida.

El seguent tram és una mica perdedor, hi ha molta vegetació que creix entre les roques i ens impedeix imaginar clarament per on puja la nostra via, son 40 metres de IV+, cal estar atents a no passar la reunió que la trobarem en una repisa a la dreta, aquesta força fiable, amb txapes una mica més noves i amb cadena.
A nosaltres ens va portar complicacions, en Marc es va pasar la reunió i va haver de destrepar, a més la comunicació és molt dolenta, la roca fa com una panxa que impedeix que sentis el que et crida el teu company, nosaltres ens comunicavem emprant l'eco de la paret que hi ha a l'altre banda del congost, tot i això era dificil entendre'ns, vam estar força estona en aquest tram amb moments de força tensió i incertesa.

El tercer tram és molt més clar, mirant la resenya es dedueix rapidament, es tracta d'anar pujant en diagonal cap a l'esquerra, fins i tot sortint una mica de la canal per la que pujavem, son només 30 metres de IV amb molt bona presa, grans busties en pasos una mica exposats, és un tram molt "disfruton" que acaba en una reunió en la que trobem per una banda un buril amb txapa molt rovellat acompanyat d'una altre txapa força més nova, i per l'altre tres burils amb txapes completament rovellats, algun fins i tot esquerdat, amb una gran anella metalica soldada també completament rovellada. Aquí, per si us serveix d'alguna cosa, jo vaig muntar dos triangulacións amb cinta llarga i les vaig bloquejar amb un nus per evitar que el triangle de forçes corrés si un dels seguros cedia.

Per acabar l'ultim tram comença flanquejant cap a la dreta per sobre nostre per anar a buscar una canal maquissima i anar tirant cap a dalt entre pasos de IV també molt gustosos i amb bona presa, per acabar, uns 30 metres per sobre en una reunió en una bona repisa, molt ben equipada amb txapes noves i expansions, en la qual podem seure a gaudir de la vista mentre menjem alguna cosa i ens felicitem per poder estar gaudint d'aquest moment!


Via: "Retorno Magico"
Grau: IV+
Material: Cintes expres de diferents llargades, força anelles de cinta, joc d'encastadors, alguns friends, plaquetes recuperables, mosquetons amb "seguro" de diferents tamanys (no tots caben a segons quines plaquetes antigues) i corda de 60m.

Etiquetes de comentaris: ,