Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dilluns, de maig 19, 2008

Via Esparraguera a la Roca Gris (Montserrat)

Diumenge vam anar a fer la via Esparraguera a la Roca Gris, a Montserrat. Hi vam anar l'Oriol, en Marçel i jo. Al pujar cap a peu de via semblava que el dia es tapava una mica, tot i això ens vam arriscar a començar-la i ens va sortir bé, perque el dia ens va aguantar, vam tenir força estones de sol, fins i tot al final un sol que apretava com si fos un matí d'estiu, i això mentre vèiem la cortina d'aigua que els nuvols que hi havien 30 quilometres més enllà estaven descarregant.

El primer tram de la via comença en un arbre que hi ha uns metres per sobre del camí que passa al peu de l'agulla, nosaltres no ho vam veure i vam començar des del camí mateix, també és factible, tot i que fins que no arribem a l'arbre no ens assegurem en res, tot aquest primer tram marca IV i acaba en una reunió amb dos txapes força separades, ens hi hem de fixar perque sinó ens la podem passar pensant que és un seguro més.

La segona tirada comença amb un troset que l'hem vist en resenyes que marcava V i en d'altres marcava V+, jo no m'atreveixo a definir-ho, en tot cas, no és gaire llarg, i després perd inclinació i arribém a la reunió amb un tramet de III.

El tercer tram diria que és clarament V+ amb un primer pas lleugerament desplomat, tot ell un tram força curt per arribar a dalt d'una petita agulla on trobem la reunió a la paret de davant nostre.

El quart tram comença amb un tros de V ben protegit fins que perd inclinació i pujem per un tram de III amb una sola txapa a mitg camí, la reunió la trobem un pel abans d'acabar l'agulla per la que estem pujant just a sobre d'un arbre que creix entre les dues agulles.

La cinquena tirada és un flanqueix de IV- cap a l'agulla del costat que començem baixant a l'espai que hi ha entre les dues agulles (on hi ha l'arbre) i pujant cap a la dreta per anar a la reunió situada just a sota d'un diedre.

El cinqué tram és un tram de diedre de IV molt maco que no tindria cap dificultat si no fos perque no té cap txapa. Per assegurar els pasos nosaltres vam fer servir un encastador mitja, un friend Camalot del 0.5 i un altre del 2 i alguna cinta i no recordo si alguna cosa més, sobretot interesant dur amiguets perque només amb encastadors no protegiriem prou.



Album: Via Esparraguera a la Roca Gris.




Via: Esparraguera
Agulla: Roca Gris
Llargada: 170m
Material: A part de l'habitual, tascons i friends (Camalot 0.5 i 2 i potser algun més) per l'ultim tram (sense equipar).

Etiquetes de comentaris: ,