Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

divendres, de juny 06, 2008

Via Escabroni-Escapulini (V+) a l'agulla de Can Jorba a Montserrat

Divendres a la tarda vam tornar a aprofitar que plegavem al migdia per anar a fer una via a Montserrat amb l'Oriol.

Vam anar cap al sector de Can Jorba a fer la via Escabroni-Escapulini (V+) a l'agulla de Can JOrba.

La via comença amb un primer llarg de 45 metres de IV+ bén assegurats, hi ha una via més nova que comença una mica a l'esquerra, nosaltres hem d'agafar la de més a la dreta, les dues pujen paraleles i tenen la reunió al mateix repla.

El seguent tram, de 40 metres continuem amb el IV+, aqui s'ha d'anar al tanto perque l'altre via es creua al començar aquest tram i puja ara per la nostra dreta. Les dues tornen a acabar al mateix lloc, un repla força comode amb un arbre sec.

Al seguent tram estem per sota d'un gran sostre que flanquejarem per la dreta, aquí a la resenya indica que hem de pujar pel mig fins a una altre reunió que queda just sota el sostre i des d'aquí assegurar el flanqueig cap a la dreta i després cap a l'esquerra per acabar la via. A nosaltres ens sembla que hi hauria massa roçament a la corda, a més vam veure l'altre reunió quan ja l'haviem pasat, si saltem aquesta reunió i fem el flanqueig cap a la dreta que puja per una mica de diedre, passada una sabina trobem un replà amb una reunió nova, aqui podem muntar la reunió i afrontar el flanqueig a l'esquerra, força aeri per cert, sense problemes de roçament.

D'aquesta manera ens queda un tercer tram d'uns 25 metres de IV+ i un quart tram d'uns 15 metres de V amb un pas de V+ tot el tram amb força ambientillo al trobar-nos sobre el sostre.

A la baixada ens vam trobar un problema, haviem vist una altre cordada que pujava la via paralela baixar en dos rappels amb cordes de 60, així que nosaltres també ho vam fer, doncs ens vam trobar 3 metres per sobre de la R1 i sense més corda, vaig haber de penjar-me d'una txapa, l'oriol em va donar més corda en simple i la va fixar a la reunió perque jo podes arribar a la R1, i aleshores, altre cop en doble l'Oriol baixar fins on arribva la corda i jo passar-li una cinta llarga amb mosqueto per assegurar una mica la seva desgrimpada fins la la reunió, i aixó sense deixar anar la corda per no perdre-la... Van ser moments de suor freda!

Aixi doncs, el descens es fa en 3 rapels, un fins a la R2, un altre fins a la R1 i un altre fins al terra, que ja hem vist que 60 metres d'una corda no son el mateix que 60 d'una altre!

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home