Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

divendres, de setembre 29, 2006

La Tor de Querol (Alta Cerdanya)

Malgrat les desesperançadores previsions meteorologiques, aquest cap de setmana passat ens vam entestar en aprofitar el pont per anar a la muntanya, concretament a la Tor de Querol. Hi vaig anar amb la Neus i ens hi vam emportar el meu gos, en Yukon, un Samoyedo que ara ja feia massa temps que no el feiem moure gaire.

Inicialment teniem diverses idees, fer una travessa de dos dies utilitzant el GR-11 que creua els Pirineus, anar al Refugi del Malniu i des d'allà pujar al Puigpedrós i algun altre cim, però finalment, en vista del mal temps i tenint en compte que portavem al Yukon (als refugis no el volen), vam decidir instalar-nos a un càmping a la Tor de Querol i des d'allà intentar pujar el diumenge fins al Carlit(2.921m) i baixar.

Vam arribar a la Tor de Querol el dissabte a la tarda amb força mal temps, plovia i no feia cara d'haber de canviar gaire, ens vam instalar al càmping, i vam anar a dormir d'hora, de fet, seria més exacte dir que ho vam intentar perque al càmping s'hi estaben instalant uns "domingueros" gironins amb la seva carabana que no paraven de cridar i fer soroll. Una altre inconveniència va ser el Yukon, no l'habiem portat mai d'acampada, i no estaba massa acostumat a aixo d'haber d'estar-se a la tenda tota la nit fins que ens llevessim, tot i això, es va portar prou bé, i més que res el que ens va molestar van ser els seus pèls i no pas ell.

Finalment el diumenge al mati ens vam llevar una mica més tard del que habiem previst, a mes, el temps ens desanimava una mica, malgrat que s'habia aclarit, estaba clar que cap al mitgdia com a molt tard tornarien les plujes. Aixé que vam decidir, simplement, sortir a caminar per on ens vingues de gust i tornar quan ens en cansessim o el temps ens hi obligués. Vam pujar per un camí just davant del camping i ens vam enfilar fins dalt d'unes muntanyes des d'on teniem una vista força maca de la Tor de Querol i tota la vall, vam collir aranyons (que ara mateix son amb anís tot tranformant-lo en patxaràn) vam caminar una mica més i vam baixar, en total vam fer un passeig d'11 Km i 300 metres de desnivell, un matí tranquil.

Cap al mitgdia ja es veia que venia el mal temps, així que vam decidir desmontar i tornar cap a Barcelona a passar aquella nit en la comoditat de la nostra llar, finalment, no va sortir tant malament, i va ser una mica la prova per veure com reaccionava el Yukon si ens el emportavem a la muntanya, i com que no va anar malament, i ja s'ha acostumat al tren i a la tenda ens el podrem emportar algun altre cop.

Etiquetes de comentaris: ,