Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

divendres, d’agost 25, 2006

Barranc del Llec (Conflent)

Aquest diumenge passat vam tornar a pujar a la comarca nordcatalana del Conflent per tornar a fer el barranc del Llec, ja l'hem fet força vegades, pero aquesta vegada hi pujavem per portar-hi un company nostre, l'Ekain, que habia baixat del País Basc i a qui feia temps que deiem que el portariem a fer el barranc mes divertit del nostre pais. Hi vam pujar, l'Ekain, el Francesc, la Irina i jo.

El Llec, es un barranc molt divertit, situat molt a prop de Prada (Que aquests mateixos dies acollia la Universitat Catalana d'Estiu) i al costat del massis del Canigó. El barranc és impressionant, no li falta de res, te bons salts, tobogans molt verticals i impressionants, especialment un d'anomenat "la llençadora", i alguns rappels sota cascades força macos. Tot i això, el Llec no és un barranc especialment dificil, crec que és perfecte per a que la gent s'inici en el mon del barranquisme, va bé per perdre una mica la por, de fet, jo mateix m'hi vaig iniciar ara fa ja 3 anys, i m'hi he enganxat força.

El punt negatiu peró, va ser la massificació que hi ha en aquest barranc, hi vam arribar a les 10 del matí, i el parquing on es deixa el cotxe ja estaba gairebé ple, i un cop al barranc moltissima gent, a nosaltres ens va tocar un grup de francesos darrere que anaven amb un monitor, que eren força pessats, una noia gairebé fa caure la Irina per que es va entestar en enfilar-se a una pedra on no hi cabia ningú més, quan li vam cridar l'atenció al seu monitor aquest no ens va fer cas i algun d'ells li va faltar poc per tornar al seu país amb un ull de vellut. En canvi davant hi teniem dos francesos amb un nen d'uns 10 anyets que ens va deixar alucinats de lo espabilat que estaba i lo bé que es movia pel barranc.

En resum, una bona jornada de barranquisme, al nostre barranc preferit, amb la bona companyia dels amics, i malgrat algun xovinista estupid, una baixada divertida.

Etiquetes de comentaris: , ,