Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dimecres, d’agost 06, 2008

Garganta de Ordiso (Bujaruelo)

Dimecres al mati vam pujar cap a la vall de Bujaruelo on haviem de passar els seguents dies, i abans d'anar cap al camping on teniem reservada una habitació vam pujar a San Nicolas de Bujaruelo a fer el barranc Garganta de Ordiso també anomenat Gorgas del Ara.

El barranc transcorre per la zona engorgada inicial del riu Ara, el riu principal que baixa per la vall de Bujaruelo, i porta molta aigua.

El descens és divertit, molts salts i rappels, però molt de cabdal que ens ha de fer estar alerta tota l'estona. Moltes vegades l'aigua s'ens endú al creuar el riu i al saltar a una badina hi solen haver fortes corrents circulars que si no vigilem ens faran fer unes quantes voltes extra amb el consequent esgotament fisic.

També hi ha molts punts en els que resulta més segur saltar i possar-se a nedar per sortir del rebufo que no pas montar rappel i arriscar-se a quedar atrapat en les corrents de les cascades.

Aqui vam tenir un petit incident quan l'Oriol va saltar en una badina que seblava profunda i neta i va anar a picar amb la cama en una gran pedra que no es veia sota l'espuma de la cascada. Per sort no va ser res greu, pero la pedreta ens va comportar un viatge a l'hospital de Guara i a l'Oriol un parell de dies d'inactivitat.

Resenya Garganta de Ordiso

Etiquetes de comentaris: ,