Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

divendres, d’agost 08, 2008

Excursió a la Cola de Caballo i al refugi de Goriz (Ordesa - Monte Perdido)

Divendres vam anar a fer una caminada pel parc nacional d'Ordesa i Monte Perdido. Només hi vam anar l'Armen, el Carles i jo perque l'Oriol es va quedar al camping perque havia de fer repós de la seva lesió.

El recorregut que vam fer parteix de l'estació on et deixen els autocars del parc (unica manera d'entrar-hi, a part de caminant), d'aqui vam pujar per la "Senda de los Cazadores" que s'enfila per una de les vesants de la vall enmitg d'un frondos bosc fins arribar a un mirador des del que observem tota la vall i davant nostre la famosa "Brecha de Roland" pas fronterer entre els Espanyol i Francés molt utilitzat pels extraperlistes a l'epoca franquista.

Des d'aquest mirador vam seguir el camí que mantenint l'alçada s'endinsa cap a la vall fins arribar a la "Cola de Caballo" una gran cascada que baixa per les parets del congost. Un cop aqui vam decidir pujar fins al refugi de Goriz, des del qual s'ataca el Monte Perdido, alla vam fer un refresc i vam baixar altre cop cap a la cascada, aquest cop peró, per les "Clavijas" un cami equipat amb cadenes i unes barres de ferro que permeten baixar pel dret.

A la cascada ens vam remullar una mica els peus i el cap en l'aigua glaçada per refrescarnos i vam fer el camí de tornada, pel fons de la vall, a aquelles hores ja ple de turistes i domingueros que feien el camí cap a la "Cola de Caballo".

En resum, una excursió preciosa que repetiré més d'hora que tard quan vaig a fer l'ascensió al Monte Perdido un dia d'aquests.

Etiquetes de comentaris: , ,