Anem a la muntanya
  el bloc muntanyenc d'en FerCa

dissabte, d’agost 09, 2008

Barranc de Lapazosa (Bujaruelo)

Dissabte, després de la caminada del dia anterior, i amb l'Oriol ja quasi recuperat vam pujar altre cop cap a San Nicolas de Bujaruelo per anar a fer el barranc de Lapazosa.

L'aproximació és força rapida, en 40 minuts de pujada constant ens plantem a l'inici del barranc, just on s'acaba el bosc, allà coincidim amb tres barranquistes més que dubtaven de que allò fos l'inici del descens, després d'exposar-los els nostres arguments i de plantar-los el mapa de l'alpina davant dels morros on es veia clarament que aquell era el lloc ens vam afanyar a preparar-nos per tirar davant d'ells i que no ens alentisin.

La baixada va ser molt tranquila, hi baixava aigua, potser un pel menys del que ens hauria agradat, pero ens permetia anar-nos refrescant. Els rappels son constants, un darrere l'altre, hi ha trosos en els que no val la pena ni recollir la corda a la saca. També hi trobem una marmita trampa, indicada a les resenyes, facilment superable, s'hauria de ser molt negat per no poder-ne sortir, el més practic és destrepar una mica, saltar amb compte i es pot trepar sense problemes per sortir-ne.

Un punt espectacular del descens és just abans dels dos rappels encadenats de 30m, ens trobem a dalt d'una cascada des d'on s'observa tota la vall, a més, just al centre de l'inici de la cascada hi ha una petita badina completament inundada on t'hi pots estirar observant la vall com si estiguesis a un balneari de luxe.

Finalment, despres d'algun rappel més arribavem a la vall on vam aprofitar per fer un banyet abans de tornar cap als cotxes.

Resenya Barranc de Lapazosa

Etiquetes de comentaris: ,